Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
    Ata Mahallesi sandığa gidiyor
    11 Şubat 2017 Cumartesi 20:05

    Ata Mahallesi sandığa gidiyor

    Yenimahalle’de yeni kurulan Ata Mahallesi, ilk muhtarını seçmek için sandığa gidiyor. Kendi mahallesi Susuz’dan bölünen mahalleye de vekaleten muhtarlık yapan Mustafa Ertürk, “Ben adayım’ diye muhtarlığa gelen şimdiye kadar 35 kişi oldu.

    Yenimahalle’de yeni kurulan Ata Mahallesi ilk muhtarını seçmek için 5 Mart Pazar günü sandık başına gidiyor. Susuz Mahallesi’nden ayrılan mahalle, Aralık 2015’te yapılan referandumla da Ata ismini almıştı. Referandumun ardından ikinci kez seçim havasına giren mahallede aday olan çok sayıda isim, mahalle girişinden otobüs duraklarına kadar dört bir tarafa afiş ve pankartlarını astı. Yeni muhtar seçilene kadar muhtarlığı vekaleten yöneten Susuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Ertürk, “‘Ben adayım’ diye muhtarlığa gelen şimdiye kadar 35 kişi oldu” dedi. Seçmen kağıtlarını dağıtmaya devam ettiklerini ancak vatandaşın ilgisinin çok olmadığına vurgu yapanvekil muhtar Ertürk şunları kaydetti:

    35 KİŞİ ‘BEN ADAYIM’ DEDİ

    “Bu mahalle 1 Ocak’tan itibaren MERNİS kayıtlarında Ata Mahallesi olarak güncellendi, kayıtları oluşturuldu. Mahallenin bölünmesiyle ilgili birçok kişinin halen bilgisi yok. Bana ‘sen neden aday olmuyorsun muhtar’ diyenler oluyor. Benim kaydım Susuz’da ve oranın muhtarı olduğum için buraya aday olmam yasal olarak da mümkün değil. ‘Ben adayım’ diye muhtarlığa gelen şimdiye kadar 35 kişi oldu.

    İKİ SEÇİMDE BİR ADAYLA YARIŞTIM


    ‘YOK’ DEDİĞİMDE GÖZLERİ PARLIYORÇok fazla aday olmasının nedeni eski bir muhtarın olmaması. Eski muhtar aday olsa bu kadar kişi adaylığını koymaz. Biz mesela Susuz’da son iki seçimde de iki aday olarak yarıştık. Muhtarlık adaylığı kayıt altına alınarak ilerleyen bir durum değil. Son güne kadar şartları uyan herkes ben adayım diyerek oy pusulası bastırabilir ve sandıktan çıkarsa muhtarlığı yapmaya başlayabilir. O yüzden sayı artabir de düşebilir de.

    Gelen adaylar ‘siz aday mısınız’ diye soruyor. Yok dediğimde herkesin gözü parlıyor, kendilerini daha şanslı görüyorlar. Bizim sabit bin 300 lira maaşımız var. Muhtarlığın su, doğalgaz, elektrik ve su giderlerini devlet karşılamıyor. Yasal olarak Resmi evraktan ücret almamız gerekiyor ama internet üzerinden ve kaymakamlıktan da alındığı için göründüğü gibi bir gelir yok.

    HÜSRANA UĞRAYABİLİRLER

    Ben bir tane eleman çalıştırıyorum maaşı da ona veriyorum. Belki aday olan arkadaşlar bunu bilmiyor olabilirler. Benim doğduğum yer burası olduğu için aday olmuştum. Arkadaşlara cazip geliyor olabilir. Silah ruhsatı için de olabilir. Muhtarlığın baş belası olan bir de resmi evraklar var. Evrak karmaşasıyla da karşılaşacaklar. O yüzden muhtarlık yaparken hüsrana uğrayabilirler. Kim seçilirse seçilsin destek olmaya hazırım.”

    11 Şubat 2017 Hürriyet Ankara

    Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 BADER Ankara | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 312 229 54 06 - 229 55 06 | Haber Yazılımı: CM Bilişim