Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
    Çubuk'ta öğrencilerden "Enstrüman Şöleni"
    01 Haziran 2016 Çarşamba 23:08

    Çubuk'ta öğrencilerden "Enstrüman Şöleni"

    Ankara’nın Çubuk ilçesinde ortaokul öğrencileri tarafından Resim Sergisi ve Enstrüman Şöleni düzenlendi.

    Çubuk Bekir Yılmaz Ortaokulöğrencileri, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bu yıl ilk defa düzenlenen "Enstrüman Şöleni"yle izleyicileremüzik ziyafeti yaşattı.

    Görsel sanatlar ve müzik öğretmenlerinin destekleriyle gerçekleştirilen programda, öğrenciler yaklaşık bir yıldır müzik öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sergiledi. Müzik öğretmenleri önderliğinde, repertuarlarındaki eserleri solo keman ve piyano gibi enstrümanlar eşliğinde seslendiren öğrenciler, izleyicilerin beğenisini topladı.

    Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Acehan, "Çubuk'tan ben büyük sanatkar, büyük müzisyenler ve resim sanatçıları çıkacağına inanıyorum." dedi.

    Okul müdürü Engin Önal da bir yıl gibi kısa bir sürede öğrencilerden profesyonel bir orkestra kurulduğunu ifade ederek, "Öğretmenlerimizden Esin Bilgin ve Seda İskender Özdeş'e emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu an 26 öğrencimiz keman kursu alıyor, ancak bu sayıyı 50’iye çıkartmak istiyoruz. Amacımız Güzel Sanatlar lisesine inşallah öğrenciler yetiştirmek. Yine bugün açılışını yaptığımız sergide değişik çalışmalardan oluşan 300’den fazla eseri sergiliyoruz." diye konuştu.

    Müzik öğretmeni Seda İskender Özdeş ise uzun çalışmanın meyvesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, ders saatleri haricinde her gün 2 saat öğrencilerle çalıştıklarını kaydetti.

    Kaynak : AA

    Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 BADER Ankara | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 312 229 54 06 - 229 55 06 | Haber Yazılımı: CM Bilişim