Vedat GÜNEŞ / Yazar

    12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
    Vedat GÜNEŞ / Yazar

    Gülüştüğümüze Memnun Oldum

    19 Ağustos 2020 Çarşamba 14:18

    Öyle anlar olur ki canınız sıkılır. Yaptığınız iş, tat vermez. Bazen ekonomi, bazen salgın hasatlıklar, bazen hane halkı, bazen de çevreniz olumsuzlukların kaynağı olur.

    Yüzünüz asılır, ruhunuz daralır, kaçmak için yer ararsınız. Tam bu sırada biri çıkar karşınıza ve sıkılan ruhunuzun ödülü olarak anlattığı bir fıkra veya anekdotla sizi güldürür.

    Bozulan moraliniz, sıkılan ruhunuz selamete ulaşır ve tıkandığınızı zannettiğiniz anda tükenmişliğinizin önünü açar.  Sorunlarınızı nasıl alt edeceğinizi eğlence mantığıyla bir bir çözmeye başlarsınız. Sizi üzen, çıkışınızı engelleyen her ne ise atacağınız mizahî adımla ezber bozar ve gülümsemenin verdiği dinamikle yeniden hayat bulursunuz. Nerede bir problem varsa o tarafa yönelirsiniz. Karamsarlıktan kurtulur, mizahın tedavi edici gücüyle tüm olumsuzluklara bir tekme atarsınız.

    Bugün bilimsel olarak kanıtlanmış ki mizah, birçok derdin devası durumundadır. Psikoterapi de yaygın olarak kullanılmaya başlanmış ve limbik sistem aktive edilip endorfin salgılanması sağlanarak olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır.

    “Şimdi… Bu da nereden çıktı?” diye bir soru akla gelebilir. Ülke içinde ve dışında yaşanan durumlar kafama takılmışken, karşıma Durdu GÜNEŞ çıktı ve “GÜLÜŞTÜĞÜMÜZE Memnun Oldum” diyiverdi ve beni mizahın onarıcı dünyasına çekti. Tüm bu yazdıklarımın tek sebebi bu…

    “Sen Zeus’un Oğlusun” kitabından sonra, 2020 de yayın hayatına giren, okuyucu ile buluşan “Gülüştüğümüze Memnun oldum” kitabını okuyunca kendimi mizahın büyülü dünyasın da buldum. Durdu GÜNEŞ, durmaksızın devam eden üretkenliği ile yeniden karşımıza çıktı bu kitapla.

    Hayatı, olayları ve olanları ti’ye alan üslûbuyla, olan bitene sıradan bir bakış yerine olağanüstü bir yaklaşım sergilemekte Durdu GÜNEŞ bu yeni kitabıyla. Çaresizliğin ve tıkanmışlığın önünü açan, okuyucuyu düşündüren, harekete geçiren bir anlatım ile çelişkileri göz önüne sermekte Gülüştüğümüze Memnun Oldum

    Ortaçağ’da kilisenin iznine bağlanan mizah, 15. yüzyılda aklî bir unsur olması nedeniyle dikkate değer bulunmuş, 20. yy da ise iyileştirici gücü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Görsel, işitsel, figürsel mizah günümüzde popüler mizaha dönüşmüş ve ülkemizde argo kelimelerin kullanıldığı, belden aşağı esprilerin yapıldığı şekli ile genel mizah kültürüne zarar vermeye başlamıştır. Bu popüler kültüre karşı direnen GÜNEŞ, mizahın hangi alanda, hangi dille ve nasıl yapılması gerektiğinin örneklerini sergilemekte bu kitabıyla.   

    Beş bölümden oluşan kitapta; Birinci Bölümde Mizaha Dair yazılar, İkinci Bölümde Hayatın İçinden Fıkralar, Üçüncü Bölümde Espriler, Dördüncü Bölümde Aforizmalar ve Beşinci Bölümde Mizah Üzerine genel değerlendirmeler bulunmaktadır.

    Gülnar Yayınlarından çıkan Gülüştüğümüze Memnun Oldum kitabı nedeniyle Durdu GÜNEŞ’i ve yayınevi yönetimini tebrik ediyoruz. Ve Durdu GÜNEŞ’e, “sizinle GÜLÜŞTÜĞÜMÜZE MEMNUN OLDUM” diyerek yeni eserler beklediğimizi iletiyoruz.

    Gülüştüğümüze Memnun Oldum, GÜNEŞ Durdu, Gülnar Yayınları, 206 sayfa, Ankara

    gülnaryayinlari@gmail.com

     

    Bu yazı toplam 1011 defa okunmuştur.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 BADER Ankara | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 312 229 54 06 - 229 55 06 | Haber Yazılımı: CM Bilişim