- 21:28 - BADER Olarak Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver DEMİREL'in Misafiri Olduk
- 13:44 - 5.Olağan Genel Kurul Çağrısı
- 08:48 - İstişare ve Tanışma Programımızı Gerçekleştirdik
- 08:50 - Ankara Valiliğine Vasip ŞAHİN atandı.
- 16:11 - Kabakçı Konağı Ekim Ayı Söyleşisini Gerçekleştirdik.
- 08:44 - BADER Olarak Ziyaretlerimize Devam Ediyoruz.
- 09:42 - Acımız Büyük
- 23:38 - Hacı Bayram Veli Hazretlerinin Manevi Gölgesinde Bir Sosyal Bilimler Üniversitesi
- 23:13 - Zabıta Teşkilatı 192 Yaşında…
- 16:09 - ABD Menşeili Markalara İzin Yok
- 09:30 - 15 Temmuz Platformu Üyesi Olarak Basın Açıklamasına katıldık.
- 09:24 - 13. Çubuk Kültür ve Turşu Festivali İstişare Toplantısı
- 09:18 - Döviz ve Altınlarımız Bozduruyoruz
- 09:14 - TRT'ye Ziyaret
- 16:01 - Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Basın Açıklaması Yapıldı
Vedat GÜNEŞ / Yazar





Maarifimiz ve Geleceğimiz
“Eğitim her ne ise, ülkemizin sürekli büyüyen bir meselesi.” diyor, D. Mehmet Doğan, Karar gazetesindeki bir yazısının girişinde.. Eğitim konusu herkesin içinde bulunduğu, fikir beyan ettiği, en çok eleştirdiği konuların başında gelmektedir.
Kimimiz öğrenci, kimimiz veli, kimimiz de öğretmen olarak içinde yer aldığımız; hemen hemen her gün üzerinde fikir yürüttüğümüz konuların başında gelmektedir eğitim meselesi.
Herkes bir şey söylüyor, herkes eleştiriyor, ancak nasıl düzeleceği konusuna gelince “Onu da yetkililer bilecek” diyerek kenara çekildiğimiz eğitim konusunda Memiş Okuyucu, konuyu enine boyuna ortaya koyarak çözüm önerilerini sunduğu “Maarifimiz ve Geleceğimiz” adlı kitabını yayımladı.
Mayıs 2019 tarihinde “kitap arası” yayınları tarafından basılan “Maarifimiz ve Geleceğimiz” kitabında “Maarifimiz ve Yerlilik Meselemiz Eğitimi Terbiye Etmek, Genel Olarak Maarifimizin Durumu, Maarifimizle İlgili Öneri ve Hedeflerimiz” ana başlıkları altında konu ayrıntıları ile incelenmektedir.
Uzun bir araştırma, tarama ve gözlem çalışması sonucunda ortaya çıkan, marifetten gelen maarif meselemiz, okulların kapandığı bu dönemde okunması, üzerinde düşünülerek geleceğin inşası noktasında önemli bir çalışma olarak karşımıza çıkmaktadır.
“Millî ve yerli bir eğitim, bir ülke için, bir millet için var olma meselesidir” diyen Okuyucu, maarifimizin dört temel görevini; “Ana Dilimiz Talim ve Terbiye; Kültür ve Kimlik Donanımı; Ülkenin İnsan Kaynağını Karşılamak/Oluşturmak; Bilim, Kavram ve Değer Üretmek” başlıkları altında incelemektedir.
Kültür ve kimlik inşasının temelinde yerli ve millî bir ruhun çıkış noktası alınarak; “Kimiz, neyiz, nasıl bir tarihin çocuklarıyız?” sorgulamasının yapılarak, okul öncesinden başlayarak üniversiteye kadarki sürecin bilimde, sanatta, kültürde ve eğitimde yapılması gerekenlerin neler olduğu ara başlıklarla ortaya konularak çıkış noktaları anlatılmaktadır “Maarifimiz ve Geleceğimiz”de…
Robotik çağa geçiş sürecinin izlerini taşıdığımız bu günde; kendi dünyamızdan kopmadan, dünyayı yakalayacak insan ve insanlar yetiştirebilmek için yerli ve millî değerlerine sahip çıkan, yerliyi esas alan, evrensel birikimi hedefleyen bir maarif sistemine sahip olmak zorundayız. Hayallerimizin hakikate dönüştürülmesinin nasıl ve nereden başlanması gerektiği, hedefe ulaşmanın ipuçlarını bu kitapta vermektedir Memiş Okuyucu. Kendisini ve bu kitabı okuyucuyla buluşturan “kitap arası” yayınevi yöneticilerini tebrik ediyoruz…
Maarifimiz ve Geleceğimiz
Memiş Okuyucu
kitap arası yayınları, Mayıs 2019, İstanbul
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
Tel : 0 312 229 54 06 - 229 55 06 | Haber Yazılımı: CM Bilişim