Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
    Mutfakta iftar telaşı
    18 Mayıs 2018 Cuma 08:38

    Mutfakta iftar telaşı

    Büyükşehir mutfağında 50 kişilik personel 24 saat çalışarak her gün 12 bin kişiye 4 çeşit yemek pişiriyor. Yemekler dev iftar çadırlarında başkentlilere ikram ediliyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, her gün 12 bin kişiyi buluşturduğu dev iftar çadırları, 4 ayrı çeşit lezzetli yemeğiyle başkentlileri ağırlıyor. Büyükşehir Belediyesi EGO Mutfağı, her gün vatandaşlara tam vaktinde yemekleri yetiştirmek için büyük bir gayret ve özveriyle çalışıyor. İftar yemeklerinin hazırlandığı dev EGO Mutfağı, 50 kişilik personeliyle, Başkentlilerin iftar saatinde oruçlarını gönül rahatlığıyla açabilmelerine imkân tanıyabilmek için 24 saat çalışıyor. Aşçıbaşından komisine kadar her bir kişinin konusunda uzman ve eğitimli olduğu EGO mutfağı, dev kazanların, hijyenin sonuna kadar gözetildiği, titizliği ve teknoloji ürünü fırınlarıyla leziz tatları başkentlilerin sofralarına sunuyor.

    HİJYEN ÖN PLANDA

    EGO Mutfağı'nda önceliklerinin sağlık kurallarına uyarak hijyeni sağlamak olduğuna dikkat çeken Aşçıbaşı Sabri Murat, "Burada, çok yoğun bir tempo var. Her evde olduğu gibi biz de evimizdeki misafirlere yemek yapar gibi iftara yemek yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi. Yemeklerde kullanılan tüm malzemelerin birinci sınıf ürün olduğunu da vurgulayan Sabri Murat, "Kllandığımız fırınlarımız da ileri teknoloji ürünler. Bu fırınlar sayesinde yağdan, pişirilme süresine kadar pek çok konuda tasarruf sağlıyoruz. Bu sayede hem vatandaş sağlığını hem de çevre hassasiyetini göstermiş oluyoruz. Tabii en çok dikkat ve özen gösterdiğimiz konu ise birinci sınıf kalite malzeme ile yemeklerimizi yapıyor olmamız" diye konuştu.

    ÖRNEK MUTFAK

    Ankara Büyükşehir Belediye Binası'nda yer alan ve içeri girildiği andan itibaren hem hijyenin hem de çalışma prensibinin hâkim olduğu EGO Mutfağı, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek teşkil ediyor. Aşçıbaşı Sabri Murat, "Buraya ziyarete gelen kurum ve kuruluş yetkilileri ve personeli bizden mutfak eğitimi alıyor. Çünkü biz başkentlilerimizin en sağlıklı, en lezzetli yemeği yemesi için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı. Yemek malzemelerinin özel koşullarda saklandığını ve her günün yemeğinin özel olarak taze şekilde pişirildiğini anlatan Murat, "Biz özellikle ramazan ayında vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek, hafif bir menü belirlemeye çalışıyoruz" bilgisini verdi. Sabah/Ankara

    Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 BADER Ankara | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 312 229 54 06 - 229 55 06 | Haber Yazılımı: CM Bilişim